Saturday, May 6, 2017

Top manta

Top manta

La ciutat de Terrassa és una ciutat antigament industrial i que cada cop està esdevenint destinació de molta gent del cercle metropolità de Barcelona pels preus una mica més econòmics per a ladquisició dun vivenda digna . Moltes parelles i joves poden aconseguir un piset després de fer el casament necessari amb els bancs que els sedueixen pertot arreu. Terrassa, sens dubte, és ara un ciutat dacollida, també per la població de fora de Catalunya i dEspanya, com ara la gran munió de joves africans que deambulen tristos per la nostra ègara moderna.

Laltre dia ,era a una cafeteria qualsevol prenent un cafè i fullejant un diari mentre petava la xerrada amb un cambrer equatorià dallò més simpàtic. De sobte, va entrar silenciosament i amb molta educació un vailet que semblava senegalès. Em sonava el seu bonic rostre pel centre de la vila venent pellícules i CDs damagat de la policia i amb una bossa blanca- de pau- enllestida per fer-se escàpol de la policia que , sovint, els deixa fer perquè coneixen com viuen i com en pateixen.

Però abans dentrar, el jove del top manta va escorcollar el bar per veure si havia lamo. El cambrer em va dir que els podien clavar una multa al propietari i al client si els enxampessin comprant aquesta mercaderia illegal. Un cop el senegalès va veure que el cambrer li deia amb els ulls que el cap no hi era, va entrar per oferir silenciosament els seus productes. Això sí, no compreu mai una pellícula perquè sovint no es veu res!

El problema, en definitiva, no és pas limmigrant del top manta que es busca la vida com pot sinó més aviat qui lexplota i esclavitzat. Caldria també ser més curós amb lentrada dels estrangers i no abocar-los a una present i futur dillegalitat continu i contraproduent. Som un país tradicionalment dacollida però no hem de ser una Catalunya explotadora per mantenir el nostre malaltís ritme de cobdícia consumista.

No comments:

Post a Comment