Saturday, May 6, 2017

Colp destat a Palestina

La hipocresia dels dirigents polítics arriba a extrems insospitats i sempre ens sorprèn una vegada rere altra. Una doble mesura de veure i analitzar les decisions de tot un poble ha capgirat el govern democràtic palestí.

Recordem- per si no se sap- que el partit Hamas va guanyar netament les eleccions del passat març de 2006 amb tota mena dobservador internacionals. Després daquest triomf clar a les urnes, Israel, el seu aliat a la zona que és els Estats Units i la Unió europea ,van declarar un bloqueig econòmic a lAutoritat palestina de Mahmud Abbàs perquè deixés la població entre lespasa i la paret i provoqués, de retruc, que el primer ministre trenqués les relacions amb Ismaïl Haniyeh i va causar la dissolució del Consell de seguretat nacional. Ha sagnat la infraestructura de la població: hospitals, arribada de queviures, sous de laparell administratiu. Tot plegat, un excellent brou deliciós per cuinar un àpat agredolç de terror i de derrocament dun règim lliurement escollit a les urnes.

La situació a la franja de Gaza és insostenible i ara la comunitat internacional- cínicament- ha esperat fins a la desesperació de la població i al rescalfament de les veus més extremes que han cercat empara en la religió.

Tot ha estat una jugada descacs ben sargida des dels despatxos europeus i americans fins a aconseguir introduir un nou primer ministre , Sàlim Fayyad, fidel als dictats de Washington.
Josep Ramon Gregori

No comments:

Post a Comment